Om Kill her darlings.


Kill her darlings grundades 2019 av mig, Mimmie Liepe. I en djungel av smink tyckte jag att det saknades veganska alternativ i tillräckligt många färger. Jag själv har alltid varit väldigt intresserad av skönhetsbranschen, och på senare år har just läppstift varit något av ett litet intresse som på något sätt födde idén till att skapa ett eget varumärke. 
Med många färgråd på vägen både av en manlig stöttande partner och peppande engagerande vänner, landade jag i sju olika färger, men fick på vägen göra mig av med en hel del favoriter som där gav nästa idé - nämligen att döpa märket till "Kill her darlings". För att "Kill your darlings" handlar om att göra sig av med delar (i mitt fall färger) man själv kanske tilltalas av men som inte direkt tillför kollektionen något. För här gällde det att hitta något för alla, men med en egen formula som jag personligen tyckte om. Det var många veckor av tester på mina läppar kan jag lova.  
Och så formulan och det veganska då. Jo, long lasting är ju givetvis populärt och vem vill inte ha ett läppstift som sitter hela dagen? Där bollade jag fram och tillbaka mellan att satsa på en liten torrare formula som satt som superklister på läpparna, eller en formula som satt som berget men som ändå hade lite fukt i sig. Valet föll på det sistnämnda och idag känns det helt rätt. 
Att skönhetsindustrin idag innehåller många hemligheter är i sig ingen hemlighet, både när det gäller ingredienser i själva produkterna men även hur tillverkningen går till. Här kan man bara göra sitt bästa - och för mig har det varit självklart att skapa en vegansk produkt, det vill säga helt utan animaliska ingredienser. 
Tveka inte på att höra av er om ni undrar något, eller kanske har ett önskemål inför kommande produkter? info@killherdarlings.com 

}